Kategóriák
 

Budaörsi Infó

Pick Pack Pont

Kiadók
 
Bevásárlókosár
0 árucikk
 
 
Partnerünk
BUDAÖRS RÁDIÓ

 
Hírlevél
 
 

 

ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)


1. Alapfogalmak

1.1. Szolgáltató, üzemeltető:
Starkiss Nyomdaipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
2040 Budaörs, Kisfaludy u. 40.
2040 Budaörs, Lévai u. 31.
Cégjegyzékszám: 13-09-100213
Adószám: 13342078-2-13
Az adatkezelés nyilvántartási azonosítója: 03250-0003.

1.2. Internetes áruház, webáruház
A Szolgáltató honlapján üzemeltetett KönyvesPont kereskedelmi rendszer: www.konyvespont.hu.
A KönyvesPont a Starkiss Kft. bejegyzett védjegye. Minden jog fenntartva!

1.3.Vásárló
Az internetes áruház szolgáltatásait igénybevevő, termékeket, szolgáltatásokat megrendelő, vásárló.

1.4. Szerződés
A Szolgáltató és Vásárló között életbe lépő Szerződés, amely létrejön ha a Vásárló a webáruház szolgáltatásait igénybe veszi, rendel, vásárol, valamint ha elfogadja a jelen ÁSZF-et.

1.5 Szállítók, futárszolgálat, posta
A Szolgáltató által megbízott szállítmányozók.
Magyar Posta
Magyar Lapterjesztő Zrt.

2. Az ÁSZF céljai, tartalma
A Szolgáltató jelen Általános Szerződési feltételei szabályozzák az Internetes áruház szolgáltatásait, azok igénybevételének feltételeit, lényeges körülményeit, fontos tudnivalóit. Tartalmazzák a Szolgáltató és a Vásárló jogait és kötelezettségeit, a létrejövő jogviszony általános feltételeit. Egyéb felmerülő kérdésekben a Webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkori hatályos jogszabályok, előírások, a Polgári törvénykönyv rendelkezései az irányadók, külön kikötés nélkül is.

2.1. Az ÁSZF elfogadása, közzététele

A Webáruház szolgáltatásainak Vásárló általi igénybevételének előfeltétele az ÁSZF elfogadása. Ha a Vásárló a szolgáltatásokat igénybe veszi, terméket rendel, szolgáltatást vásárol, ezek az ÁSZF elfogadásának minősülnek.

2.2. Hatály
A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor külön értesítés nélkül módosítsa. A módosítás a megjelenéstől érvényes. Amíg a webáruházat a Szolgáltató üzemelteti az ÁSZF hatályos/ak.

3. Területi hatály, korlátozás

Az Internetes áruház sajátosságai révén elérhető az egész világról. Elsősorban a Magyar Köztársaság terültéről érkező megrendeléseket fogadja el a Szolgáltató. A határokon kívülről érkező megrendeléseket a Szolgáltató kizárólag egyedi, minden részletre kiterjedő írásos megállapodás esetén fogad. Minden más megrendelés, külön értesítés nélkül is, érvénytelen.

4. A Szerződés létrejötte és módosítása

4.1. Regisztráció, regisztráció nélküli vásárlás
A regisztráció az oldalakon elérhető vagy felkínált regisztráció menüpont alatt kitöltött adatlapok elküldésével és a biztonságos beazonosítás végett e-mail-en elküldött kód visszaigazolásával jön létre. A Szolgáltató ezen adatok használatával szolgáltat. Ezen adatok bárminemű hibájából, pontatlanságából eredő esetleges felmerülő problémákért, késedelemért, a Szolgáltatót semmilyen felelősség nem terheli. Nem terheli felelősség a Szolgáltatót továbbá az elfelejtett jelszóért és ha a jelszó és adatok illetéktelenekhez jutnak nem a Szolgáltatónak felróható okokból. Regisztráció nélküli vásárláskor is a fentiek az érvényesek.


4.2. Általános feltételek
Az Üzemeltető internetes felületén történő vásárlással, megrendeléssel és a jelen ÁSZF elfogadásával jön létre a Szerződés a Szolgáltató és a Vásárló között. A vásárló a Megrendelés/Szerződés adatairól megrendelése véglegesítésekor e-mailt kap. A Szerződés írásban foglaltnak minősül. A Szolgáltató iktatja és adatbázisában tárolja. A megrendelések/szerződések hozzáférhetők, nyelvük a magyar.
A vásárlás feltétele az elérhetőségi, a szállítási és a fizetési adatok megadása. A megrendelés létrejön amikor a Vásárló azt, végső formájában jóváhagyja.
Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy ha a regisztrációk és megrendelések adatainak valódisága megkérdőjelezhető, félrevezető vagy értelmezhetetlen, azokat törölje, és az ezen adatokkal feladott megrendeléseket és regisztrációkat minden külön értesítés nélkül érvénytelennek minősítse.

4.3. Megrendelés-módosítás, törlés
Az elektronikusan elküldött megrendelés már nem módosítható és nem törölhető. A vásárló jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt, a szállítási folyamat elindítását megelőzően a rendelését módosítani, illetve a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás a megrendelő számára költségmentes. A megrendelés módosítását vagy visszavonását a számla kiállításáig a vásárló a webáruház adatainál megtalálható e-mail címen, faxon illetve telefonon teheti meg.

4.4. Fizetési feltételek
A Vásárló a termékek és szolgáltatások ellenértékét készpénzzel, készpénzzel utánvéttel vagy banki előreutalással egyenlíti ki. A vásárló a kifizetésről elismervényt kap. Részbeni teljesítés nem elfogadott.
A Szolgáltató az árváltoztatás jogát fenntartja. A oldalakon feltüntetett árak, képek és információk tájékoztató jellegűek: nem minősülnek konkrét ajánlattételnek! Az ismertető leírások esetleges pontatlanságaiért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. A képek előfordulhat, hogy csak illusztrációk. Az árak, kivételes esetekben, a beszerzés függvényében változhatnak! Az esetleg előforduló elírásokért, rendszerhiba folytán hibás árakért az Üzemeltető nem vállal semmilyen felelőséget, ebből eredő követeléseket nem köteles elfogadni!

4.5. Szállítás
Személyes átvétel Pick-Pack átvételi pontokon utánvéttel/előrefizetéssel.
A megrendelés/szerződés visszaigazoló e-mailjében a Vásárló a kiválasztott átvételi pontról kap információkat, melyekrő a kiválasztás során is tájékozódhat (cím, nyitva tartás).

Postai vagy futárszolgálatos szállítás utánvéttel/előrefizetéssel.
Utánvét esetén a Vásárló a postásnak/futárnak fizet átvételkor.

4.6. Kézbesítés, sikertelen kézbesítés
Általánosan  a posta/futárszolgálat két (kettő) alkalommal megkísérli a kézbesítést. Ezután a Szolgáltató érvényteleníti és törli a megrendelést.
Az átvételi pontokon öt napig tároljuk a megrendelt termékeket, ezután raktárunkba kerül.

5. Vásárló jogai és kötelezettségei
A Vásárló az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, és a Starkiss Kft. köteles az ügyfél által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni a 17/1999. (II. 5.) Kormány rendelet A távollevők között kötött szerződésekről 4.§ és 5. § szerint, amennyiben a vásárolt termék csomagolása, tartozékai sérülésmentesek és hiánytalanul visszaszállításra kerültek az eladóhoz. A Starkiss Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a teljes vételárat. Az vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaküldésével kapcsolatosan felmerülő összes szállítási költségeket. A Starkiss Kft. az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését követelheti. A vitás esetek dokumentálására a Szolgáltató fényképet és/vagy filmet készít a visszaküldött termékekről.

6. Adatvédelem, adatbiztonság
6.1
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv. 29. § értelmében a Starkiss Kft. KönyvesPont internetes webáruházát az adatvédelmi biztos hivatala nyilvántartásba vette. 
Nyilvántartási azonosító száma: 03250-0003.

6.2 Adatvédelmi nyilatkozat
A internetes áruház oldalai szabadon, adatok megadása nélkül böngészhetők. Egyes szolgáltatások teljes körű igénybevételéhez szükséges a látogatók egyes személyes adatainak megadása. A vásárláshoz, megrendeléshez szükséges adatfelvétel során a Szolgáltató a következő adatokat kéri és rögzíti a Vásárlókról:
A Vásárló azonosításához szükséges adatok:
 
 1. Név
 2. Lakcím/Szállítási cím
 3. Számlázási cím
 4. E-mail cím
 5. Ajánlott adatok:
 6. Telefonszám
 7. Fax

 


Választható adatok:

 1. Személyes átvételi pont címe

  Egyéb információk a vásárlással kapcsolatban.

Vásárló által rendelkezésére bocsátott adatokat a Szolgáltató a célnak megfelelően, a Szerződés teljesítése és a Szerződés részleteinek/adatainak későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Szolgáltató a Vásárló adatait harmadik félnek nem adja ki, kivételt képez, ha a Szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként/szerződéses partnereként jár el. A Szolgáltató a Vásárlók adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.
A megrendelések kiszállítása érdekében a Szolgáltató a következő adatokat bocsátja a posta, futárszolgálat, Pick-Pack személyes átvételi pont Megbízottja rendelkezésére:
 1. Vásárló neve
 2. Szállítási címe
 3. Egyéb adatok, tudnivalók (lehetséges átvételi időpontok stb.)
 4. A megrendelés összege házhozszállítással együtt (utánvét esetén)
 5. A Vásárló telefonszáma és/vagy egyéb elérhetősége

A Magyar Posta, a Futárszolgálat és Magyar Lapterjesztő Zrt. és megbizottjaik az adatokat szigorúan bizalmasan kezelik.
6.3 Személyes adatok módosítása
A regisztrációnál megadott személyes adatait a Vásárló a saját Fiókjában bármikor megváltoztathatja.
A már megadott személyes adatai törlését vagy módosítását a Vásárló a webáruház adatainál megtalálható e-mail címen írásban és/vagy telefonon kérheti. Fontos: az adatlapon szereplő összes adatát szerepeltetnie kell az e-mailben és telefonon is meg kell adnia azokat a téves azonosítás elkerülése érdekében.

7. Egyebek
7.1 Biztonság
Az Internetes áruház elvárható technikai biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, de javasoljuk, hogy a Vásárló tegyen óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss/frissített adatbázissal, naprakészen telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. Az Internetes áruház használata feltételezi a Vásárló részéről az internet megfelelő mértékű technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológia esetleges hibalehetőségeinek az elfogadását.
7.2 Felelősség kizárása
Az Internetes áruházhoz való csatlakozás miatti károkért a Szolgáltató nem felelős. A Vásárló felelőssége a számítógépe, az azon található adatok védelmének a biztosítása.Az ismertető leírások esetleges pontatlanságaiért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. A képek előfordulhat, hogy csak illusztrációk. Az árak, kivételes esetekben, a beszerzés függvényében változhatnak! Az esetleg előforduló elírásokért az Üzemeltető nem vállal semmilyen felelőséget, ebből eredő követeléseket nem köteles elfogadni!
7.3 Szerzői jogok
Internetes áruházunk főoldalára mutató linket bárki létrehozhat a saját internetes felületén, külön hozzájárulásunk nélkül. Minden más esetben írásos megállapodás szükséges.
7.4 Jogviták
A szerződő felek, a Szolgáltató és a Vásárló, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitáikat tárgyalásos úton rendezzék. Amennyiben tárgyalásos út nem vezet eredményre, úgy a jogvita rendezésére a szerződő felek a Szolgáltató székhelye szerinti bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.
7.5 Termékekhez kapcsolódó információk, képek, videók
Kérjük a Vásárlókat, hogy az illusztrációként feltüntetett képet, videót, az árat egyeztessék, összevetve a rendelt termék adataival az e-mailen kapott visszaigazolásban és a megrendelés egyéb fázisaiban kapott információkkal és bármilyen eltérés esetén vegyék fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Ügyfélszolgálat:
Telefon: 06-23-428-264

© Starkiss Kft.
Minden jog fenntartva!
A © KönyvesPont a © Starkiss Kft. bejegyzett védjegye. Minden jog fenntartva!
A ©
UA-524616-25